Zdravá vajíčková pomazánka (z cottage sýru)

zdravá vajíčková pomazánka
  • Čas přípravy
    10 minut
  • Doba vaření
    5 minut
  • Porce
    1
  • Ready In
    15 minut

Zdravá vajíčková pomazánka (z cottage sýru)

Zdravá vajíčková pomazánka (z cottage sýru) je opravdu snadná a rychlá na přípravu. Mám ráda klasickou verzi vajíčkové pomazánky, ale zvykla jsem si připravovat tuto zdravější variantu. Na tuto pomazánku budete potřebovat pouze: Cottage sýr, vařená vejce, jarní cibulku, lžičku plnotučné hořčice, sůl a pepř. Hořčice dodá pomazánce zajímavou lehce a příjemně nakyslou chuť.

Suroviny na přípravu vajíčkové pomazánky:
  • Vařená vejce – 2ks
  • Cottage sýr – 100g, neochucený
  • Plnotučná hořčice – 1 lžička
  • Jarní cibulka – dle chuti i s natí
  • Sůl a pepř – na dochucení
Postup přípravy vajíčkové pomazánky:
  1. Nejprve si dáme vařit vejce do vroucí vody, stačí 4 minuty a poté dáme zchladit do studené vody, tím zastavíme proces vaření.
  2. Mezitím si nakrájíme jarní cibulku, dáme do misky s cottage sýrem, solí, pepřem a vychladlými vejci. Vejce oloupeme, nakrájíme na malé kousky či nastrouháme nahrubo.
  3. Vše společně promícháme, pomazánku ozdobíme natí jarní cibulky či něčím jiným. Já použila polníček, který jsem měla zrovna doma.
  4. Pomazánku podáváme na oblíbeném pečivu. Já použila opečený celozrnný toustový chléb.

 

Vyzkoušejte také:

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..